De juiste maat vinden bij zoeken naar een jurk in de outlet of aanbieding.
Bij bestellen stelt de winkel de maat vast en weet of het merk groot of klein valt.

Maten in centimeters opmeten:
Meten met een touwtje gaat het gemakkelijkst, dat glijdt niet weg, een centimeter wel. Leg het touwtje langs de centimeter of rolmaat.

Begin met het opmeten van de onderbustewijdte/borstkas, ook voor uw BHmaat:
Meet de borstkas op het blote lichaam onder de buste dit is de onderbustewijdte en weet u gelijk uw juiste BH maat, hier kunt u wat centimeters aftrekken voor de rek van het elastiek van de BH. Voorbeeld: omvang 83cm dan is de BHmaat 80. 80-90% draagt een verkeerde BH maat!

Bovenwijdte meten over de bustepunten:
Doe een goede stevige evt. voorgevormde BH aan, eventueel met extra push-ups voor een mooi vol decolleté. Meet recht over de rug onder de oksels door over de bustepunten, armen naar beneden doen, want dan zet u een paar centimeter uit, dit is de bovenwijdte.

Meten van taille en heupwijdte:
Het touwtje zoekt het smalste punt dat is uw taille, meet op het blote lichaam. Meet vanaf de taille ca 20/22 cm naar beneden, zet streepjes op het breedste punt op beide heupen, is de heupwijdte.

Toelichting over de extra Push-ups:
Bij een laag decolleté heeft u extra push-up nodig voor een voller decolleté, nodig bij de laag uitgesneden hals en strapless, anders sluit de japon niet aan en “staat open”. Houdt anders rekening met een cupmaat  meer of tel er een 2-3 centimeter bij. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: http://www.poirier.nl/Bruid/Bruidslingerie/Mijn_lingeriemaat , ook voor bustiers en torseletten.

Kijkt u bij de juiste maat?
Let steeds op uw maten in centimeters!
De bruidsfabrikanten hebben verschillende maattabellen. Mori Lee valt klein, maat 36/38 maar 3 cm verschil, maat 40/44 maar 4 cm en stapsgewijs wordt het meer. De “gewone” confectie heeft de laatste jaren de maten groter uitgevoerd en zijn maar enkele bruidsmerken gevolgd. Gewone kledingmaten kunt u niet vergelijken met bruidsjaponnen. Trouwjurken zitten strak en nauwsluitend over het lichaam! Ook de cupmaat telt mee, bij C-D-E-F-cup wordt de kledingmaat 1 tot 2-3 maten groter, anders zit de zijnaad te ver naar voren en de rits kan niet dicht.

Bent u klein?                                                                                                         Dan is uw ruglengte korter, de taille zit hoger en is de rok is te strak op de heupen. Houdt in dat u helaas een grotere maat moet nemen en wordt het lijfje ingenomen.  

 

Mori LeeMatentabel Mori Lee nieuw 2016 juni.xls

Isabel de Mestre

2

 

Sweetheart
3

 

Valérie Bruidsmode
4

 

Emmerling bruidsmeisjesjurkjes
5